Weed Drinks zijn klaar om de cannabismarkt in Canada te domineren


De Beste Kwaliteit CBD Olie?

MHBioShop CBD Olie Specialist  


Pour la meilleure qualité d’Huile de CBD Visitez

HuileCBD.be specialist Huile de CBD


Behoud Indulgence hosts zevengangen geïnfundeerde diners in Toronto. Foto’s met dankbaarheid Indulgence.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op VICE Canada .

Terwijl ik hier zit te schrijven over een verhaal over de toekomst van eetwaren, vecht ik tegen een eetbare kater.

Ik kan niemand anders dan mezelf de schuld geven. Ik rookte thuis wat wiet en toen bevredigde ik mijn begeleidende munchies, rond middernacht at ik een medicinale brownie omdat ik geen andere snacks in huis had. Het was lekker, dus ik at het hele ding, waarvan mij werd verteld dat het ongeveer 90 milligram THC bevatte, negen keer Canada’s waarschijnlijk legale grootte. Ik viel meteen in slaap en het is nu ver in de volgende dag, maar ik heb nog steeds het gevoel dat 90 procent van mijn hersenen verdoofd is.

Ik breng dit naar voren omdat het potentieel voor “vergroening” een van de belangrijkste discussies is die momenteel plaatsvindt rond edibles – de volgende grens van cannabislegalisatie in Canada en nu al big business op legale Amerikaanse markten. De Canadese overheid heeft beloofd om de verkoop van edibles tegen 17 oktober te reguleren en bedrijven zowel groot als klein bereiden zich daarvoor voor. (Hoewel, zoals het geval was met pot-en-klare potwinkels in Ontario, de daadwerkelijke verkoop mogelijk pas daarna plaatsvindt .)

Hoewel het legaliseren van gedroogde cannabis en oliën zeker uitdagingen heeft opgeleverd, is het aanbodtekort en de kwaliteit van het product om een ​​paar-eetwaren te noemen een heel ander beest. Er zijn zorgen over dosering, voedselveiligheid, gebrek aan openbaar onderwijs en, uiteraard, het uit de hand houden van kinderen. De uitbetaling is een industrie waarvan wordt voorspeld dat deze in 2022 5 miljard dollar waard is in de VS en Canada – vier keer zoveel als in 2017, volgens ArcView Market Research , een bedrijf dat gegevens verzamelt over de cannabisindustrie.

Canada’s benadering van het reguleren van eetwaren zal voorzichtig zijn. Voorgestelde voorschriften van Health Canada geven aan dat de federale overheid een limiet van 10 milligram THC per pakket wil opleggen voor eetbare cannabis in vaste en drankvormen; een limiet van 10 mg THC per eenheid voor inneembare extracten en 1.000 mg per verpakking; eenvoudige, kindveilige verpakking; een verbod op het mengen met alcohol of nicotine en op het hebben van elementen die mensen zouden associëren met alcohol; en een verbod op producten die aantrekkelijk zijn voor kinderen. Tien milligram THC wordt als een vrij lage dosis beschouwd – het is gemakkelijk om eetbare zwarte markt te vinden die 100 mg THC per dosis is. Amerikaanse staten die recreatieve wiet hebben gelegaliseerd, zoals Californië, Washington en Colorado, hebben THC-limieten van 10 milligram voor een enkele portie, bijvoorbeeld een gummy, maar pakketten kunnen meerdere porties bevatten. Californië is verhuisd om eetwaren met gezichten en dieren, mensen en gummies te verbieden. Washington heeft de toegestane vormen en kleuren gekraakt.

Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten van de ontluikende eetwarenindustrie.

dranken

Terwijl gummies de meest populaire eetwaren zijn in legale Amerikaanse staten, gokken meerdere bedrijven massaal op cannabisdranken. Constellation Brands, producent van Corona-bier, investeerde $ 5 miljard voor een belang van 38 procent in Canadese onkruidgigant Canopy, met plannen om een ​​lijn met eucalyptusaroma’s en andere producten te introduceren. Ondertussen heeft Molson Coors een koppeling gemaakt met de in Quebec gevestigde producent Hexo Corp. om Truss, een lijn van wietdranken, te lanceren.

Dooma Wendschuh, 42, oprichter van de producent van onkruidbieren, Province Brands, is lichtelijk beledigd als ik hem zeg dat sommige mensen denken dat het idee om onkruid en bier te combineren vies is.

1555966879133-33473124458_602d58265a_b

Province Brands brouwt bier uit cannabis. Foto via Province Brands / Flickr

“Als ik denk aan cannabis en bier, denk ik aan twee van de beste dingen die ooit zijn verzonnen gecombineerd in dezelfde drank,” zegt hij. Province brouwt momenteel uit een fabriek in Quebec City, terwijl het een brouwerij van 123.000 vierkante voet bouwt buiten Toronto. Volgens Wendschuh zal de provincie uiteindelijk 20.000 hectoliter [528.344 liter] wietbier produceren, hoewel hij met meer kapitaal kan oplopen tot 175.000 hectoliter [4.623.010 gallons]. Ter vergelijking, Toronto-based craft brewer Steam Whistle produceert jaarlijks ongeveer 95.000 hectoliter [2.509.634 gallons] bier.

Wendschuh beweert dat hij het enige bier ter wereld maakt dat volledig is gebrouwen uit cannabis. Er zijn vier ingrediënten: cannabis, hop, water en gist. Er is geen gerst, meestal een van de belangrijkste ingrediënten in traditioneel bier. Dit verschilt van andere “bieren” van cannabis die een boost van onkruid hebben toegevoegd aan de normale bierformule.

Het Princeton grad beweert dat zijn onkruidbier – waarvan hij zegt dat het smaakt naar bier – de alcoholindustrie zal verstoren. Hij zegt dat zijn merkbrouwerij mensen “zo snel als alcohol” zal raken en dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van technologie die ervoor zorgt dat het ook je drank snel verlaat.

1555966957348-46866689832_83b988eb33_b

Province Brands bouwt een brouwerij van 123.000 vierkante voet buiten Toronto. Foto via Province Brands / Flickr

Hij suggereert ook dat onkruid minder snel tot slecht gedrag leidt.

“Als je alcohol drinkt, verwacht je van een bepaald type een gevoel, een bepaald soort geroezemoes. En met een marihuanadrank krijg je niet dat soort buzz. Je bent een beetje kil. Het zorgt er niet voor dat je naar een kroeg gaat en kuikentjes tegenkomt die je misschien wel zou doen … met alcohol. Het is gewoon een ander soort buzz. ”

Wendschuh’s reactie op de strikte marketingregels rond onkruid in Canada is interessant – hij denkt dat het hem zal helpen omdat hij geen marketingbudget heeft dat vergelijkbaar is met gigantische onkruidbedrijven. Maar hij praat zeker een groot spel.

“Soms kun je, door een bizarre bewering te doen, het op een bepaalde manier waarmaken”, zegt hij. “Als meer mensen geloven dat dranken de grootste sector in cannabis zullen worden, zullen er meer mensen in investeren en krijgen de bedrijven meer geld dan ze beter kunnen doen en dan misschien de grootste sector.”

Tinley Beverage Co., een Tin-drank-producent met tinctiviteit op basis van LA, die dranken van het koelere type verkoopt, waaronder een 12-ounce flesje onkruidmargarita, is van plan om uit te breiden naar Canada wanneer eetwaren hier legaal zijn. Het bedrijf heeft zijn gelikte verpakking al moeten aanpassen om te voldoen aan de bijgewerkte eetwarenwetgeving in Californië, bijvoorbeeld door ‘margarita’ te vervangen door ‘stenen madeliefje’, maar de Canadese versie zal waarschijnlijk van de meest interessante elementen moeten worden ontdaan.

1555966999372-tinley

Tinley maakt onkruiddrankjes in margarita-stijl. Foto via The Tinley Beverage Company

“Er is geen echte merkmarketing in Canada”, vertelt Ted Zittell, hoofd product- en merkenontwikkeling voor Tinley, tegen VICE. Zittel en Tinley oprichter Jeff Maser zijn beiden gevestigd in Toronto.

Zittell zegt dat Health Canada de ontwikkeling van cannabisdranken moet aanmoedigen om mensen te bekeren van ongezondere opties zoals het roken van wiet of het drinken van drank. Hij is van mening dat de strikte voorgestelde regelgeving erop neer zal komen dat Canada een deel van zijn concurrentievoordeel in de cannabissector verliest.

“Je kunt geen dingen maken die op farmaceutische producten of huishoudelijke schoonmaakmiddelen lijken en verwachten dat het een enorme merkfranchise voor een drank is.”

Technologie

Terwijl Wendschuh enigszins vaag was over de tijdlijn voor zijn technologie, beweren verschillende bedrijven het te hebben begrepen. Trait Biosciences, een biotechnologisch onderzoeksbureau, is daar een van. Kort gezegd zijn cannabinoïden (bijv. THC en CBD) vetoplosbaar, wat betekent dat ze vet moeten vasthouden om in het lichaam te absorberen. Dat is de reden waarom eetwaren een tijdje nodig hebben om in te stappen – soms uren. Idealiter zijn ze in water oplosbaar en worden ze verkocht in wateroplosbare formaten, zoals het geval is met alcohol, omdat ze sneller zullen inslaan en betrouwbaarder zullen zijn. Trait Biosciences zegt dat het twee methoden heeft ontwikkeld om cannabinoïden in water oplosbaar te maken. Er zijn echter ook andere bedrijven die soortgelijke beweringen doen , dus het is nog niet duidelijk wie de koploper zal worden in echte consumentenproducten.

Zwarte markttransitie

Het is een dinsdagochtend en ik zit in een keuken, verscholen in een loft-flatgebouw aan de oostkant van Toronto. De keuken wordt gerund door Sarah Gillies, die zes jaar geleden The Baker’s Shop oprichtte, een ediblesbedrijf. De zwarte markt voor eetwaren is bloeiende producten variëren van je gemiddelde koekjes en brownies tot geïnfundeerde thee, tincturen, zelfs honing en andere spreads. Ze komen ook vaak in hogere doses, bijvoorbeeld 100 mg THC in een koekje.

Gillies is een van de vele producenten van zwarte-marktspijs producten die hopen over te stappen op de legale markt. Ze is een activist die erin gelooft dat medicinale cannabispatiënten toegang hebben tot eetwaren , volgens de beslissing van het Hooggerechtshof Smith. Het is in een notendop legaal om je eigen eetwaren in Canada te maken, maar niet om ze te verkopen.

1555967221067-0D8A1201

The Baker’s Shop produceert al zes jaar eetbare onkruidproducten. Foto op auteur

Gillies-bakker Kayla Baptiste maakt 24 medicinale toffee-brownies. Ik vraag aan Gillies hoe zij ervoor zorgen dat ze hun dosis per brownie goed krijgen. Ze laat me een spreadsheet zien die ze raadplegen en die de berekening voor ze doet zodra ze de hoeveelheid THC-geïnfuseerd destillaat voor een bepaald recept hebben ingeplugd. Ze zeggen dat ze offsite testen door derden doen. Maar toch, het is niet exact.

“We proberen het zo code mogelijk te maken”, zegt Gillies, die ook een topicals-bedrijf runt.

Ze levert voornamelijk online cannabisverkopers en pop-upmarkten. In het laatste jaar, zegt ze dat sommige producenten van illegale eetwaren hebben afgeschrikt om op markten te verkopen vanwege het risico gearresteerd te worden en / of niet in staat te zijn om de legale markt te betreden.

1555967455579-0D8A1158

Gillies gebruikt distillaten om haar eetwaren te infuseren. Foto op auteur

Maar er zijn nog andere obstakels om legaal te worden – de kosten zijn een grote factor.

“Je zult niet alleen in je licentie moeten investeren, maar ook in je faciliteit moeten investeren”, zegt Gillies, erop wijzend dat het haar gemakkelijk honderdduizenden dollars zou kosten. “Ze zullen niet zijn zoals: hier is je vergunning, ga bakken in je keuken.”

Dus voor Gillies en andere kleine edibles-bedrijven zoals haar, is het doel gedeeltelijk om te combineren met legale bedrijven. Dat gezegd hebbende, zegt ze dat er al een grote variëteit aan edibles te koop is voor de massa, en dat de markt waarschijnlijk niet snel zal verdwijnen.

“Er zal altijd wel een zwarte markt zijn.”

Dinerfeesten

Cindy Fung maakt geen onkruidverkrachtingen. Ze vraagt ​​$ 150 per persoon om ingewikkelde, zeven gangen THC en CBD-geïnfundeerde diners op geheime locaties in heel Toronto te doen.

“We houden het nog steeds rustig,” vertelt Fung, chef-kok en oprichter van Preserve Indulgence, aan VICE. Maar haar idee – een idee dat koks in verschillende steden iteraties hebben gedaan – is een aanwijzing voor de soorten entertainmentgerelateerde ervaringen die met legale legalisatie van edibles gepaard zouden kunnen gaan.

1556027394050-DSC_0391

Baconpoeder en een gegoten snoepje in een dubbeltje. Foto beleefdheid Verwen uzelf

Fung zegt dat ze geïnspireerd raakte na een stage in een prestigieus restaurant in Hong Kong. Toen ze terugkeerde naar Toronto, zei ze dat ze de eetcultuur hier een beetje wilde opschudden. Dus besloot ze op geïnfundeerde diners.

Ze zegt dat ze afwisselend CBD en THC gebruikt voor verschillende cursussen, maar ook voor CBD-dranken, maar “elk gerecht is heel creatief.” Zo gebruikte ze in een recente pop-up spekpoeder als een soort cocaïne en een doordrenkt regenboogsnoepgoed in een dubbeltje.

Maar de evenementen van Fung, die ongeveer 20-30 gasten duren, gaan niet alleen over het eten. Ze heeft ook burleske uitvoeringen opgenomen en schreef ooit haar eigen moordmysteriefeestje voor iedereen om deel te nemen. Iedereen vertrekt ook met een zakje swag inclusief eetbaar snoepgoed.

De diners zijn juridisch gezien niet echt boven tafel, hoewel Fung haar bedrijf voornamelijk functioneert als een cateringservice. Ze merkt ook op dat gasten niet van plan zijn om super hoog te gaan – ze consumeren aan het eind van de nacht niet meer dan 10 mg THC.

“Voor het laatste deel, het dessert, vragen we hen of ze opgeheven willen worden,” zegt Fung, haar steno om high te worden. “Ze kunnen hun weg naar huis visueel bekijken en erover nadenken en zeggen:” Oh dat was echt een goede nachtrust. ”

Reefer gekte

Een groot deel van de reden waarom eetwaren zo strak worden gereguleerd, is het potentieel voor mensen om het te overdrijven of voor kinderen om ze in handen te krijgen. En inderdaad, legale Amerikaanse staten hebben stijgingen van het aantal keren opgevangen om controlecentra en ziekenhuisbezoeken te vergiftigen als gevolg van accidentele ingestie en vergroening. Uit een rapport van de CBC bleek dat bezoeken aan spoedeisende hulp in 2017-2018 ook in Canada plaatsvonden, toen legalisatie plaatsvond.

Maar het is belangrijk om deze informatie in de juiste context te houden en niet hysterisch te zijn – zoals deze Ontario ER-arts die tweeted dat “eetwaren vaak zo geconcentreerd zijn dat ze dodelijk kunnen zijn bij kinderen.”

Die bewering is volledig onjuist. Verder is het logisch dat ziekenhuisbezoeken en antigifcentrumbezoeken toenemen in juridische jurisdicties, omdat mensen zich eerder geneigd voelen om deze problemen te melden als ze geen risico lopen om strafrechtelijk te worden vervolgd of hun kinderen worden ontnomen.

In augustus gesproken met VICE,

pediatrische ER-arts Bonni Goldstein zei dat wanneer een kind naar het ziekenhuis komt vanwege de inname van onkruid, ze meestal gewoon hun vitale functies controleert en ze laat slapen. En hoewel patiënten last kunnen krijgen van onaangename symptomen, zoals paranoia, angst, irrationaliteit en hallucinaties, is meestal geen medische interventie nodig, zei ze.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief om dagelijks het beste van VICE in uw Postvak IN te krijgen.

Volg Manisha Krishnan op Twitter .

Lees Meer

Leave a Comment